Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

“Ämbetshuset” blir bostäder

Publicerad: 11 mars 2016, 14:21

Bild: Stockholms stad.

Från fredag pågår samråd om omvandling av det så kallade Ämbetshuset på Kungsholmen i Stockholm. I planen föreslås att byggnaden görs om till 180 bostäder och centrumverksamheter.


Ämnen i artikeln:

LänsstyrelsenStockholm

I det så kallade ”Ämbetshuset” på Kungsholmen har Länsstyrelsen haft sitt kontor sedan 1970-talet. Nu ska de flytta ut och stadsbyggnadskontoret har upprättat ett planförslag om att göra om byggnaden till bostäder, kontor och centrumverksamheter.

Fastigheten, Murmästaren 3, ligger centralt på Kungsholmen utmed Hantverkargatan nära Kungsholms torg. Den uppfördes 1926 och den har enligt staden ett stort kulturhistoriskt värde som det är viktigt att värna vid omdaningen.

Förslaget innebär att största delen av byggnadens våningsplan görs om till bostäder, cirka 180 bostadsrätter. På entréplan föreslås bland annat allmänna lokaler, en lobby och ett café med inglasad uteservering på mittgården.

Redaktionen

Källa: Stockholms stad

Ämnen i artikeln:

LänsstyrelsenStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.