Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Älvsjöstaden utökas med 335 bostäder

Publicerad: 26 juni 2015, 06:57

Illustration: AIX/Suteki Studios.

Älvsjöstaden byggs av Familjebostäder vid Älvsjö Station. Nu har man utsett en vinnare i en projekttävling som utökar den tredje och sista etappen.


Ämnen i artikeln:

ÄlvsjöFamiljebostäder

Älvsjöstaden byggs av Familjebostäder vid Älvsjö Station. Nu har man utsett en vinnare i en projekttävling som utökar den tredje och sista etappen. De ursprungligt antagna 350 bostäderna blir istället 685 i den kommande detaljplaneprocessen.

Det vinnande förslaget, Dela&Delta av AIX Arkitekter, utvecklas nu vidare i den detaljplaneprocess som startar senare i år. Förslaget är utformat för att kostnadseffektivt kunna bygga varierat och kvalitativt och samma gång nere produktionskostnaderna.

– Det här är ett spännande projekt där allmännyttan visar att den kan vara i framkant i stadsutvecklingen och att det går att hålla nere produktionskostnaderna. I bostadsbristens Stockholm är det viktigt att vi gör det vi kan för att öka antalet byggda bostäder i våra projekt och samtidigt ser till att skapa en grön och trivsam boendemiljö. Att antalet lägenheter kan utökas så pass mycket är oerhört välkommet, säger Ann-Margarethe Livh bostads- och demokratiborgarråd och ordförande i Familjebostäders styrelse.

Etappens ursprungligt antagna 350 bostäderna kommer nu genom förslaget att istället planeras för 455 hyresrätter, 90 studentbostäder och ytterligare 140 bostäder i en intilliggande markanvisning.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Familjebostäder

Ämnen i artikeln:

ÄlvsjöFamiljebostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.