lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

ALM Equity och AMF Fastigheter i samarbete

Publicerad: 4 juni 2014, 06:15

Fotograf: Åke Gunnarsson

AMF Fastigheter förvärvar tomträtten till fastigheten Jakob Mindre 5 invid Jacobs Kyrka i Stockholm. I samband med transaktionen har AMF Fastigheter avtalat om ett samarbete med ALM Equity för att utreda möjligheten att återskapa bostäder i fastigheten.

Ämnen i artikeln:

ALM EquityAMF FastigheterLeimdörfer

Parterna kommer gemensamt driva en detaljplaneprocess för att möjliggöra omvandling till bostäder. Fastigheten har idag en total uthyrningsbar area om 2 000 kvadratmeter och som efter ombyggnad kan komma att utgöra cirka 2 000 kvadratmeter bostäder och cirka 500 kvadratmeter butiker och kontor.

Transaktionen sker genom ett bolagsförvärv med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 100 miljoner kronor. Säljare är Stockholms Handelskammares Serviceaktiebolag.
– Fastigheten har ett strategiskt läge som vi bedömer kommer att utvecklas starkt i framtiden. En tänkt utbyggnad av tunnelbanelinjer mot Nacka med Kungsträdgårdens station kommer bland annat ge markant ökade flöden. Hela området gynnas även av den omdaning vi själva genomför i projektet Urban Escape Stockholm och Gallerian, säger Martin Tufvesson, vice vd AMF Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Tillträde sker när ny detaljplan som medger bostäder vunnit laga kraft.

Leimdörfer var säljarens rådgivare i affären.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande ALM Equity, AMF Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev