Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Aktörer klara för 700 bostäder i Södertälje

Publicerad: 29 september 2017, 08:30

Här ska bostäderna byggas. Bild: Södertälje kommun.

I området Daldockan i Södertälje ska totalt 700 nya bostäder byggas de kommande åren. Nu har kommunen valt ut fyra aktörer som ska bygga stadsdelen.


Ämnen i artikeln:

L E LundbergWästbyggSödertäljePeabRikshem

Det är i Saltskog/Mariekälla som området håller på att växa fram. Efter att fyrtio olika byggaktörer visat sitt intresse har markanvisningar nu gått till Lundbergs, PEAB, Rikshem och Wästbygg.

– Att förtäta Saltskog med nya bostäder och samhällsservice ligger helt i linje med våra ambitioner att bygga Södertälje helt och hållbart. Fler bostäder i nära anslutning till stadskärnan är även viktigt för våra exportindustriers personalförsörjning, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Avtalen som tecknats är så kallade för-markanvisningsavtal, som syftar till att säkerställa respektive åtaganden hos de olika parterna till dess att ett slutgiltigt avtal tecknas. Anledningen är att kommunen parallellt arbetar med en strukturplan för området.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.