Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Akademiska Hus drar tillbaka överenskommelse

Publicerad: 29 april 2015, 07:22

Akademiska Hus har beslutat att inte överlåta mark till Heba, avseende planerade studentbostäder på Karolinska Institutets campus i Solna.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusHeba FastigheterSolna

För tre år sedan tecknade Akademiska Hus och Heba ett Letter of Intent, en avsiktsförklaring, som sa att man gemensamt skulle arbeta fram en detaljplan för bland annat studentbostäder på KI:s campusområde i Solna. Avsikten i överenskommelsen var att Akademiska Hus skulle överlåta mark till Heba som sedan skulle uppföra och äga studentbostäderna.

Stadsbyggnadsnämnden godkände detaljplanen i april, och  i maj ska den upp i Solnas kommunstyrelse och fullmäktige för godkännande.

Men nu meddelar alltså Akademiska Hus att man inte kommer överlåta marken till Heba. Grunden till beslutet är finansdepartementet som kommit med ett förtydligande av Akademiska Hus uppdrag gällande byggande och ägande av studentbostäder. Nu ska man utreda hur man ska gå vidare med de planerade studentbostäderna.

Detta innebär att Heba inte kan genomföra det planerade projektet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Heba

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.