Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Akademiska hus bidrar med 40 miljoner till gula t-banelinjen

Publicerad: 20 November 2014, 07:11

Akademiska hus har beslutat att bidra med 40 miljoner till finansieringen av tunnelbanans nya gula linje till Hagastaden och Arenastaden. Två tredjedelar av Solna stads del av medfinansieringen av den nya linjen är därmed klar.


Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterAkademiska HusSolnaSkandia Fastigheter

Akademiska hus är den fjärde externa finansiären av den kommande gula linjen. Därmed är Solnas investering på 600 miljoner kronor finansierad med två tredjedelar.

Fastighetsägare i närområdet till den nya tunnelbanelinjen kan räkna med markvärdesökningar till följd av utbyggnaden. Därför är Solnas inriktning att stadens andel på 600 miljoner ska ske genom bidrag från fastighetsägare.

Med Akademiska hus beslut har Solna stad fått in 400 miljoner av de 600 miljoner som staden medfinansierar den nya tunnelbanan med. Modellen för medfinansiering från fastighetsägare användes också vid utbyggnaden av tvärbanan till Solna.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Solna stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.