torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Ailon och Aberdeen uppför micro living-projekt i Helsingfors

Publicerad: 23 september 2020, 06:11

”Vi kommer att ha nytta av Skanskas expertis på flera sätt i det här projektet. Till exempel utgör platsen mellan två existerande byggnader och i ett gathörn att det finns logistiska utmaningar”, säger Skanskas distriktschef Yianni Charalambous i ett pressmeddelande om Ailons nya micro living-bygget i Helsingfors. Foto: AIlon

Aberdeen Standard Investments och Ailon lanserar sitt micro living-koncept i Helsingfors.

Ämnen i artikeln:

Ailon GroupAberdeen Standard InvestmentsSkanska

AJ


Aberdeen Standard Investments och Ailon har tecknat avtal med Skanska om att bygga micro living-bostäder i Helsingfors, bolagens första projekt i Finland.

Läs även: Ailon och Aberdeen bygger nya studentlägenheter

Bostadsprojektet går under namnet Music Tower och ligger i området Jätkäsaari. Byggarbetena har redan börjat och allt ska vara klart våren 2022. 

Christian Schjødt-Eriksen, fondchef på Aberdeen Standard Investments, säger i en kommentar att ”det här är vårt första micro living-koncept i Helsingfors och jag uppskattar verkligen den enastående utformningen. Det här projektet sticker ut både när det gäller placering, arkitektur, design och kvalitet samt hållbarhet”.

– Det här är ett mycket spännade projekt och Music House kommer att bli en karaktäristisk byggnad för Jätkäsaari och ett attraktivt och modern ställe att bo på i Helsingfors, säger Jacob Cronstedt, grundare av Ailon Group och projektledare av bygget i en kommentar.

Läs även: Storsatsar på micro-living i Norden

 

Mer om Music Tower

Music Tower kommer att innehålla musikstudior till uthyrning, mötesrum och bastuavdelning högst upp. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev