Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ailon och Aberdeen bygger nya studentlägenheter

Publicerad: 1 april 2020, 06:49

Kvarteret Jylland kommer att bestå av fyra fastigheter med cirka 350 studentlägenheter.

Illustration: Ailon Group

Betonmast Mälardalen ska bygga cirka 350 studentlägenheter för Aberdeen Standard och Ailon i Kista


Ämnen i artikeln:

Ailon GroupAberdeen Standard Investments

Byggentreprenören Betonmast Mälardalen har tillsammans med partnern Forta Pro tecknat avtal med Aberdeen Standard Investments och Ailon Group om totalentreprenad för att bygga kvarteret Jylland, som ska bestå av runt 350 studentlägenheter nära Kista Science City utanför Stockholm.

Fyra fastigheter

Totalt rör det sig om fyra fastigheter i varierande höjd och fasader i varma, jordiga toner. Husen byggs enligt Forta PROs modulsystem, som bland annat innebär en unikt effektiv byggtid. 

– Genom det här projektet kommer vi att tillföra något som vi hävdar inte finns i Kista i dag. Den omedelbara närheten till internationella företag som letar talanger kommer att bidra till en attraktivitet för de boende. Kvarteret kommer att präglas av mötesplatser, attraktiva offentliga rum och kollektiva ytor där nätverkande och umgänge ligger i fokus säger Jacob Cronstedt, vd för Ailon Group. 

Ailon Group och Aberdeen Standard har tillsammans sedan tidigare ett joint venture-samarbete kring att bygga micro living-lägenheter. Ett projekt är redan i gång i Hammarby Sjöstad.

LÄS MER: Storsatsar på micro-living i Norden

Total projektyta är cirka 12 000 kvadratmeter. Beräknad inflyttning är hösten 2021. 

 

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.