fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Affär för 10 miljarder när Karolinska blir bostäder

Publicerad: 20 mars 2017, 09:34

SLL arrangerade 2013-2014 ett parallellt utredningsuppdrag för Norra Hagastaden, där Karolinska sjukshusområdet ingår. Bild: &Rundquist.

När Nya Karolinska Sjukhuset i Solna är i fullt bruk ska det gamla sjukhusområdet göras om till en stadsdel med 3 000 nya bostäder, med försäljningar på uppemot 10 miljarder.

Ämnen i artikeln:

Karolinska UniversitetssjukhusetSLLSolna

När Nya Karolinska Sjukhuset i Solna är i fullt bruk nästa vår ska det gamla universitetssjukhusområdet göras om till en stadsdel med 3 000 nya bostäder. Enligt Dagens Nyheter kan fastighetsaffärerna ge landstinget uppemot 10 miljarder kronor.

Flyttlassen mellan det gamla och det nya sjukhuset går i ett, och i vår ska landstinget påbörja försäljningen av fastigheter och mark i det gamla området. Enligt DN är planen att huvudblocket ska vara sålt innan årsskiftet.

– Ett stort antal fastighetsbolag och byggbolag har hört av sig, men vi är inte redo att förhandla än. När vi får planbesked påbörjas försäljningen i två steg, då säljer vi byggrätter med en tilläggsköpeskilling och först när detaljplanen är klar slutförs affären, säger Paul Lindquist (M), landstingsråd till DN.

Det första som ska säljas är huvudbyggnaden från 1931. Byggnaden är blåklassad och kommer inte att rivas, utan istället byggas om till 1 000 bostäder.

Enligt Solnas planprogram för området ska det på sikt innehålla 3 000 bostäder och 150 000 kvadratmeter lokaler. Detaljplanearbetet för den första etappen börjar i sommar.

Landstinget beräknar att få in mellan åtta och 10 miljarder kronor för försäljningarna i hela området.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev