Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

900 nya bostäder i Uppsala

Publicerad: 5 maj 2017, 05:07

Visionsbild: Metod Arkitekter.

Uppsala kommun går vidare med planerna på att bygga 900 nya bostäder i kvarteret Vapenhuset, i området mellan Gamla Uppsala och Gränby. Det beslutades på Plan- och byggnadsnämndens senaste möte.


Ämnen i artikeln:

Erik PellingUppsala

Uppsala kommun går vidare med planerna på att bygga 900 nya bostäder i kvarteret Vapenhuset, i området mellan Gamla Uppsala och Gränby. Det beslutades på Plan- och byggnadsnämndens senaste möte.

I planen föreslås nya hus längs med Vattholmavägen och Råbyvägen och nya flerbostadshus på bostadsgårdar vid de hus som redan finns på platsen. Sammantaget handlar det om 900 nya lägenheter. I bottenvåningarna längs Råbyvägen och Vattholmavägen ska det finnas lokaler för handel och centrumverksamhet.

Dessutom föreslås att en förskola rivs och ersätts med flerfamiljshus. För att kompensera för förskolan och på sikt skapa fler förskoleplatser i området föreslås två nya tomter för förskolor.

– Vi behöver en större innerstad som står i proportion till att Uppsala är Sveriges fjärde storstad. Det här beslutet bidrar till att nå kommunens mål om 3 000 nya bostäder per år, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Vattholmavägen och Råbyvägen framhålls i Uppsala kommuns översiktsplan som ett stadsstråk, ett stråk som binder samman innerstaden och olika delar av stadens ytterområden och är även huvudstråk för kollektivtrafiken. Längs stadsstråken vill kommunen se fler bostäder och lokaler för vardagsservice, restauranger och butiker.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Erik PellingUppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.