fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

900 bostäder i Hallonbergen

Publicerad: 21 april 2016, 08:08

Idéskiss för Umami Hallonbergen.

Wallenstam börjar i år bygga ett helt nytt område i Hallonbergen Sundbyberg, Umami. Här planeras för cirka 900 nya lägenheter som kompletteras med affärslokaler och mötesplatser.

Ämnen i artikeln:

Wallenstam FastigheterHallonbergen

Den första etappen med drygt 200 lägenheter och kommersiella ytor har planerad byggstart sista kvartalet 2016. Utvecklingen av redan befintliga lokaler och fastigheter påbörjas direkt.  Detaljplanen för den utvecklingstomt som Wallenstam förvärvade i mars 2015 är antagen, nu tas nästa steg tillsammans med arkitekter och stadsutvecklare.

Ett led i utvecklingen av stadsdelen är att engagera både de som bor i Hallonbergen idag och de som kan tänkas flytta dit. Med start under våren kommer därför flera evenemang att genomföras för att öka delaktigheten i projektet.

– Upplevelser och internationella möten är viktiga delar i utvecklingen. Det kommer också att märkas då vi drar igång aktiviteterna i ”Etapp 0” för att bygga den nya stadsdelens personlighet,   säger Wallenstams vice vd Mathias Aronsson.

En analys av vilka boendeformer och trender som lockar i framtiden ligger till grund för arbetet. Arkitektbyråerna Sandell & Sandberg och Fojab samt reklambyrån BerntzonBylund arbetar med Wallenstam.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Wallenstam

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev