Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

750 nya studentbostäder i Stockholm

Publicerad: 3 februari 2016, 12:41

Bild: SSSB.

Stiftelsen Stockholms Studentbostäder, SSSB, har fått grönt ljus för bygget av 750 nya studentbostäder genom en förtätning av Lappkärrsberget. Det står klart sedan detaljplanen nu vunnit laga kraft.


Ämnen i artikeln:

Studentbostäder

Lappkärrsberget är kanske redan idag det område som de flesta förknippar med studentbostäder i Stockholm. De nya bostäderna kommer alltså att byggas på mark som redan ägs av SSSB. När de nya bostäderna är klara kommer det att finnas nästan 3 000 studentbostäder på området.

– Många studenter väljer bort Stockholm som bostadsort på grund av underskottet av studentbostäder. Det vill vi som ledande studentbostadsägare råda bot på. Våra nya bostäder vid Lappkärrsberget kommer tillsammans med produktionen av 250 nya bostäder i Solna att generera över 1.000 nya studentlägenheter de närmaste åren, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Produktionen planeras starta i början av 2017, och vara delvis klart under samma år.

Redaktionen

Källa: SSSB

Ämnen i artikeln:

Studentbostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.