fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

70-talshotell omvandlades till hyresrätter – nu hyrs lägenheterna ut

Publicerad: 1 november 2022, 10:44

Willhem har omvandlat före detta hotell Roxen i Skäggetorps centrum, Linköping, till bostäder. Nu hyrs de ut.

Foto: Pressfoto

Efter ett omfattande renoveringsarbete hyr Willhem nu ut före detta Roxen Hotell i Linköping till bostadssökande.

Ämnen i artikeln:

SvepetWillhem BostadLinköping

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


En gång i tiden var hotellet en vallfärdsort för Linköpingsbor och affärsresenärer som njöt av den exklusiva komforten, spa och bad på takvåningen. Roxen Hotell stod färdigt 1971, samtidigt som intilliggande Skäggetorps centrum.

Men under senare år har byggnaden med fastighetsbeteckningen Guldfisken 10 fungerat som kontorshotell. I fjol påbörjades den största omvandlingen i husets historia i samband med att fastighetsägaren Willhem inledde en omfattande renovering för att göra om det bedagade hotellet till 106 hyresrätter.

Läs mer: Bildextra: På besök hos Fabege – gammalt tryckeri blev modernt huvudkontor

Läs mer: Bilder: Vattentorn och brandstation – fem udda byggnader som blivit bostäder

I ett pressmeddelande skriver Willhem att bolaget nu hyr ut lägenheterna som är i storleksordningen en till tre rum och kök. Och intresset är stort, enligt bolaget, som har ett bestånd i Skäggetorp – som pekas ut av polisen som ett särskilt utsatt område – sedan 2011.

– För Willhem är det viktigt att kunna vara med och utveckla området i en positiv riktning. Vi vill bidra till att blåsa liv i och skapa ett attraktivt och tryggt område, som man känner stolthet över att bo i. Redan idag är vi med och arrangerar trygghetsvandringar och fikaträffar för hyresgäster och vi jobbar kontinuerligt med att hålla utemiljöerna rena och snygga, säger projektchef Mikael Möller, i en kommentar.

Inflyttningen i det kulturhistoriskt intressanta huset, vars fasad har restaurerats och anpassats efter hur den ursprungligen såg ut, är planerad till våren 2023. I bottenvåningen kommer det fortsatt att finnas butikslokaler och kontor.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev