Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

670 nya bostäder planeras i Flemingsberg

Publicerad: 28 oktober 2013, 14:34

Samhällsbyggnadsnämnden i Huddinge har nu fattat beslut om en ny detaljplan för Visättra Ängar II, ett område nära Visättra centrum i Flemingsberg.


Ämnen i artikeln:

HuddingeStudentbostäder

I området planeras sammanlagt cirka 670 bostäder, varav minst 250 studentbostäder. Byggrätten är på totalt cirka 40 000 kvadratmeter. Byggstart för den första etappen beräknas ske nästa år.

Bostäderna kommer att byggas av SW Projektutveckling AB, BoKlok Housing AB och Wäst-Bygg AB. Huvuddelen av bostäderna kommer att vara i flerfamiljshus, men även radhus kommer att byggas. Förutom studentbostäder planeras även ungdomsbostäder i området.

– Student- och ungdomsbostäder är prioriterade i kommunens planering men det kommer även byggas bostadsrätter och radhus. Vi siktar på att det inom ett par år ska byggas 1 000 nya studentbostäder, vilket innebär en fördubbling av det totala antalet studentbostäder i kommunen, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

Ämnen i artikeln:

HuddingeStudentbostäder

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.