Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

67 nya bostäder på Drottninghög

Publicerad: 20 mars 2018, 09:21

Bild: Helsingborgshem

Helsingborgshem uppför just nu 67 nya hyreslägenheter på Drottninghög, i Helsingborg. Inflyttning är planerad till oktober 2018.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgHelsingborgshem

– Vi kämpar hårt för att öka variationen på Drottninghög ur så många perspektiv som möjligt, därför känns det extra roligt att lägenheterna tillför området något helt nytt och dessutom till rimliga hyror, säger Kristin Nilsson, chef för Affärsutveckling på Helsingborgshem.

Projektet Grönkulla Gård omfattar två nybyggda bostadshus, där hyreslägenheterna går från 1:or till 4:or och en 5:a. Det är första gången på 49 år som stadsdelen Drottninghög utökas med fler nybyggda bostäder. Helsingborgshem har de senaste åren samarbetat med Helsingborgs stad för att utveckla området.

Lägenheterna finansierades delvis med statligt investeringsstöd och erbjuds med konceptet BoBas, som innebär att lägenheterna har en lägre hyresnivå än övrig nybyggnation.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

HelsingborgHelsingborgshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.