Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

560 nya bostäder i Göteborg

Publicerad: 24 november 2015, 14:34

Vid måndagens möte hos fastighetsnämnden i Göteborg fattades flera beslut. Bland fattades beslut om bygget av 560 nya bostäder i staden, 260 studentbostäder, 200 hyresrätter och 100 bostadsrätter.


Ämnen i artikeln:

Älvstranden UtvecklingGöteborgIkano BostadRiksbyggen

Byggstart för studentbostäderna planeras till nästa år, på en plats där det idag är en parkeringsplats. Bostäderna ska ligga på Lindholmen. Det är Älvstranden Utveckling som säljer fastigheterna till Stiftelsen Göteborgs studentbostäder. Parterna ingick redan 2012 ett samarbetsavtal. Sedan dess har planarbetet pågått, vilket är godkänt av byggnadsnämnden. Den är dock överklagad och väntar på beslut från mark- och miljödomstolen.

De 300 vanliga bostäderna ska byggas i Flatås. Även där är det ett område som idag består av parkeringsplatser som ska omvandlas till bostäder.

Markanvisning till Riksbyggen och Ikano
Fastighetsnämndens beslut idag om markanvisning av området är en del av Jubileumssatsningen – 7 000 extra nya bostäder ska stå klara vid utgången av 2021, då Göteborg fyller 400 år.

Det är Riksbyggen och Ikano Bostad som tilldelas markanvisningarna i området.

Fastighetsnämndens beslut om markanvisning av området är en del av Jubileumssatsningen – 7 000 extra nya bostäder ska stå klara vid utgången av 2021, då Göteborg fyller 400 år.

Under de tre första kvartalen i år stod sammanlagt 1 905 bostäder klara i Göteborg. Det framgår av fastighetskontorets kvartalsrapport om bostadsbyggandet i Göteborg. Som jämförelse färdigställdes 1 626 bostäder under de tre första kvartalen 2014.

Redaktionen

Källa: Göteborgs stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.