Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

550 bostäder på gammal skjutbana

Publicerad: 24 februari 2016, 12:51

Bild: Malmö stad.

På Lernacken i Malmö planeras för 550 nya bostäder och en stor förskola, på Limhamns gamla skjutbana. På onsdagen godkände tekniska nämnden flera avtal som möjliggör för bygget.


Ämnen i artikeln:

LimhamnMalmöJMPeab

På Lernacken i Malmö planeras för 550 nya bostäder och en stor förskola, på Limhamns gamla skjutbana. På onsdagen godkände tekniska nämnden flera avtal som möjliggör för bygget. JM och Peab kommer att stå för bygget.

Exploateringsavtal antogs för fastigheterna Bunkeflostrand 155:4 och 155:1, samt tre avtal till.

Av de 550 bostäder som ska byggas på det tidigare skjutbaneområdet med intilliggande mark är 25 radhus. Bostädernas upplåtelseform regleras varken i detaljplan, exploateringsavtal eller köpeavtal. Den planerade förskolan kommer att ha sex avdelningar och plats för 120 barn.

– Nu knyts Limhamn och Bunkeflo närmare varandra och Malmö får ett nytt, attraktivt bostadsområde med närhet till havet, Öresundsbron och fina möjligheter till rekreation, säger Håkan Thulin, exploateringschef på Malmö stads fastighetskontor.

Redaktionen

Källa: Malmö stad

Ämnen i artikeln:

LimhamnMalmöJMPeab

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.