Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

500 nya lägenheter på höjden i Järfälla

Publicerad: 27 maj 2016, 09:58

Bild: Järfällahus.

Järfällahus har inlett ett samarbete med Fastighets AB Tornet om att bygga 500 nya lägenheter på Söderhöjden i Jakobsberg. Bostäderna är första etappen i att förtäta området med flera tusen bostäder, bland annat genom ett 20 våningar högt hus.


Ämnen i artikeln:

JärfällahusTornet BostadJärfälla

Järfällahus har inlett ett samarbete med Fastighets AB Tornet om att bygga 500 nya lägenheter på Söderhöjden i Jakobsberg. Bostäderna är första etappen i att förtäta området med flera tusen bostäder.

Bolaget har fått i uppdrag att komma upp i en byggtakt om 300 nya hyresrätter varje år. Det aktuella projektet, som är en del av det uppdraget, kallas Skogshöjden och Skogsgläntan. Bostäderna ska byggas i ett tio-tal hus, där de flesta är sex till fyra våningar höga. Dock ska man även bygga ett höghus på 20 våningar.

De nya bostäderna ska enligt ett pressmeddelande sätta en ny standard för hur bolaget bygger modernt och miljövänligt, och hur man jobbar med energi-och uppvärmningslösningar.

Bland annat ska man använda en teknik som går ut på att installera bergvärmepump i kombination med solfångare på taken. När solpanelerna har en överproduktion av energi, pumpas överskottsvärmen tillbaka ned i berget.

Bostäderna kommer att ligga mellan Jakobsbergscentrum och den uppväxande Barkarbystaden, dit tunnelbanan kommer 2021.

Förväntad byggstart för etapp 1 är hösten 2017/våren 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News