Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

500 nya bostäder i Göteborg

Publicerad: 22 maj 2015, 04:55

Illustration: OkiDoki Arkitekter.

Framtidenkoncernen med dotterbolagen Poseidon och Egnahemsbolaget har vunnit en markanvisning i Backa på Hisingen i Göteborg. Man planerar för 500 bostäder och kommersiella lokaler.


Ämnen i artikeln:

Framtiden förvaltningGöteborgEgnahemsbolagetPoseidon Bostad

Framtidenkoncernen med dotterbolagen Poseidon och Egnahemsbolaget  har vunnit en markanvisning i Backa på Hisingen i Göteborg. Man planerar för 500 bostäder och kommersiella lokaler.

Bostäderna kommer att vara både bostads- och hyresrätter och ligga vid Selma Lagerlöfs torg. Tanken är att förtäta området och binda ihop gamla och nya bostadsområden i Backa Röd.

– För oss är det jätteviktigt att få till en helhet, där de nybyggda husen vävs ihop med de befintliga. Vi tar också med oss det starka hållbarhetsfokus, med gröna gårdar, miljö- och energitänk och våra boende i centrum, som redan präglar vår pågående förnyelse av Backa Röd, säger Cathrine Gerle, projektchef på Bostads AB Poseidon.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Poseidon och Egnahemsbolaget

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News