Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

500 nya bostäder i Botkyrka

Publicerad: 14 februari 2018, 08:35

Illustration: Arkitema Architects

Titania ska uppföra 500 bostäder i Hallunda Gård i Botkyrka kommun. Förslaget skapades tillsammans med Ariktema Architects, som ritat det nya kvarteret.


Ämnen i artikeln:

BotkyrkaArkitema ArchitectsTitania

Titania ska uppföra 500 bostäder i Hallunda Gård i Botkyrka kommun. Samhällsbyggnadsnämnden har i dagarna godkänt ett ramavtal för området och projektet kan nu fortsätta vidare i processen.

– Det finns enorma kvaliteter i området kring Hallunda Gård. Gårdens rika kulturhistoria, närheten till Mälaren och områdets naturmiljöer är något vi vill tillgängliggöra. Det gäller både för dem som flyttar hit och för alla som redan bor i området, säger Wojciech Wondell, projektchef för Hallunda Gård på Titania.

Förslaget skapades tillsammans med Arkitema Architects, som ritat det nya kvarteret. Bostäderna kommer fördelas i lågskaliga stadskvarter, naturnära radhus och stadsradhus. Dessutom tillkommer en ny förskola och ett nytt äldreboende.

– Den nya bebyggelsen sträcker sig från stadskvarter med centralt torg till Mälarnära småhus. Att genom ny bebyggelse och ett öppnat parkrum stärka och aktivera kopplingen från befintliga Hallunda ner till Mälarens strand blir en stor tillgång för hela stadsdelen, säger Ola Göransson, affärsområdeschef och senior partner, på 
Byggstart för Hallunda Gård är beräknad till 2021.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.