torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

500 bostäder i Malmös Nyhamn

Publicerad: 24 mars 2017, 14:22

Visionsbild för södra Nyhamnen. Illustration: Kanozi/Jernhusen.

På fredagen fattade Malmös stadsbyggnadsnämnd beslut om att skicka en detaljplan för 500 nya bostäder och 800 arbetsplatser i Södra Nyhamnen – Malmös nya stadsdel.

Ämnen i artikeln:

NyhamnenFastighetsmarknaden i SydsverigeJernhusenKanozi ArktiekterMalmö

På fredagen fattade Malmös stadsbyggnadsnämnd beslut om att skicka en detaljplan för 500 nya bostäder och 800 arbetsplatser i Södra Nyhamnen – Malmös nya stadsdel.

Nyhamnen är Malmös nästa stora utbyggnadsprojekt, efter Västra Hamnen, Hyllie och Triangeln. Fullt utbyggd ska stadsdelen precis norr om centralstationen rymma 6 000 bostäder och 13 000 arbetsplatser. I nuläget föreslås byggnader upp till 16 våningar.

– Det här är Malmös mest åtråvärda läge, som kommer att ligga i stadens framtida absoluta mitt. Varenda arbetsplats och bostad vi kan få in på gångavstånd från stationen är ren klimatnytta. Därför är det viktigt att vi nu vänder och vrider på projektet i samrådet för att få det bästa och det mesta ur läget, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Det planförslag som kommunen lagt fram nu innebär en omvandling från industrimark med bostäder, handel och service samt kontor. Planförslaget ger möjlighet till 74 000-81 000 kvadratmeter byggrätter. Största fastighetsägare i området är Jernhusen.

Ett av kvarteren är tänkt som sammanhållen byggnad för tingsrätt och förvaltningsdomstol. Ett förslag på arkitektonisk utformning av den cirka 27 000 kvadratmeter stora byggnaden är framtaget av arkitekten Henning Larsen.

Detaljplanen beräknas vinna laga kraft i december 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev