Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

5 000 bostäder i Järfällas största detaljplan

Publicerad: 6 september 2016, 07:30

Tunnelbanetorget i den framväxande Barkarbystaden. Bild: Järfälla kommun.

Järfälla kommun går nu ut på samråd med kommunens hittills största detaljplan. Totalt sett pågår arbete med detaljplaner för 10 000 bostäder i kommunen just nu.


Ämnen i artikeln:

JärfällaClaes ThunbladBarkarbystaden

Järfälla kommun går nu ut på samråd med kommunens hittills största detaljplan. Detaljplanen gäller Barkarbystaden och omfattar upp till 5 000 bostäder, arbetsplatser, skolor och handel.

Planen bygger på programmet för Barkarbystaden, ett av landets just nu mest expansiva stadsutvecklingsprojekt, och kallas Barkarbystaden 3. Den stora detaljplanen blir den största utbyggnadsetappen i området hittills.

Totalt sett pågår arbete med detaljplaner för 10 000 bostäder i kommunen just nu.

– Nu stärker vi Järfällas position som regionens tillväxtnod och skickar ut Sveriges största detaljplan på samråd, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Liksom tidigare ska Barkarbystaden 3 utgöras av så kallad kvartersstad, med lokaler i bottenvåningen. Som komplement till alla bostäder, planeras för en F-9 skola.

– Vi försöker skapa en varierad och attraktiv stadsmiljö där bostäder, arbetsplatser, kontor, handel och andra verksamheter, förskolor, parker och torg blandas för att skapa en innehållsrik och varierad stad, säger Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör i Järfälla.

Samrådet pågår till slutet av oktober. Kommunen hoppas att första spadtaget kan tas under 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.