Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

4500 nya bostäder i Stora Sköndal

Publicerad: 24 maj 2019, 10:45

Visionsbild för Framtidens Stora Sköndal. Bild: Stiftelsen Stora Sköndal.

Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter.

Ämnen i artikeln:

ÅrstafältetStockholms stad

Inom ramen för Framtidens Stora Sköndal tillkommer även tre nya skolor, 61 nya förskoleavdelningar samt 15 000 kvadratmeter för vård, kultur och handel. Utvecklingen kommer ske under en tjugoårsperiod.

– Vi är väldigt glada för stadsbyggnadsnämndens beslut. Vi är och vill vara en social motor som bidrar till samhället i stort. Därför vill vi utveckla en stadsdel där människor som med varierande ursprung och förutsättningar kan mötas, leva och bo, säger Åsa Andersson, vd för Stiftelsen Stora Sköndal.

– Stockholm växer och då behöver staden utvecklas. Stora Sköndal kommer att bli en stadsdel som är innovativ och hållbar samtidigt som naturvärden och kulturmiljön bevaras, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd Stockholms stad.

Vidare fattade Stockholms stadsbyggnadsnämnd även beslut om 250 nya hyresrätter på Årstafältet.

– Utvecklingen av Årstafältet fortsätter och vi klubbade 250 nya hyresrätter där. Vi fortsätter att hålla takten uppe i planprocesserna, för en växande storstad, fortsätter Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd Stockholms stad.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev