Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

450 nya studentbostäder i Uppsala

Publicerad: 24 oktober 2018, 12:41

Illustration: Petter Furå.

Inför nästa kommunfullmäktigemöte rekommenderar kommunstyrelsen i Uppsala att man antar detaljplanen för 450 nya studentbostäder på Rackarberget.


Ämnen i artikeln:

UppsalaStudentbostäderErik Pelling

Lägenheterna ska inrymmas i tio byggnader. Utöver bostäderna ska även butiker, restauranger och samhällsservice byggas.

– Rackarberget är ett av våra populäraste studentbostadsområden och får nu möjlighet att stärka sin attraktivitet med mer service och fler bostäder, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Några av de hus som planeras kommer att uppföras på mark som idag är bostadsgård, men med de förändringar som föreslås kommer den öppna parken mitt i området bli större än idag. Ytan får inte, vilket understryks i detaljplanen, användas för parkering.

Förskolorna i centrala Rackarberget ska rivas, med undantag för den äldsta byggnaden som är ritad av Bruno Mathsson, och ersättas med lokaler i bottenvåningen på ett av de nya husen.

Byggstart för de nya studentlägenheterna är beräknat att ske under 2019. Beslut kan fattas av kommunfullmäktige den 5 november.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.