Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

450 nya studentbostäder i Flemingsberg

Publicerad: 26 juni 2018, 06:55

Visionsbild: Tovatt Architects and Planners AB.

Huddinge kommun har beslutat om planuppdrag och slutit intentionsavtal med Stiftelsen Clara och ByggVesta för bygget av 450 nya student- och forskarbostäder i Flemingsberg.


Ämnen i artikeln:

ByggvestaFlemingsberg

Samtidigt som beslutet om intentionsavtalet fattades även beslut om att börja arbeta med en ny detaljplan inom universtitetsområdet.

– En ny detaljplan inom universitetsområdet gör det möjligt att bygga både nya student- och forskarbostäder samt nya lokaler för utbildnings- och forskningsverksamhet. Flemingsberg är ett nav för forskning, utbildning och arbetsplatser och jag är glad över att vi genom detta beslut kan bidra till akademiernas utveckling, säger Malin Danielsson (L), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor, Huddinge kommun.

Den nya detaljplanen beräknas vara klar för antagande av kommunfullmäktige hösten 2020. Enligt en förstudie kommer detaljplanen medföra att det totalt blir cirka 2 000 boenden inom universitetsområdet. Därför ska också behovet av en förskola för 80-100 barn undersökas i detaljplanearbetet. Under detaljplanearbetet kommer ett exploateringsavtal upprättas mellan Huddinge kommun, Stiftelsen Clara och ByggVesta.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

ByggvestaFlemingsberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.