Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

400 nya studentbostäder i Uppsala

Publicerad: 26 januari 2018, 11:42

Illustration: Bjerking AB

Detaljplanen för drygt 400 studentlägenheter i Flogstavallen, i Uppsala, har nu antagits av kommunen. Västmanlands-Dala nations studentbostadsstiftelse kommer bygga och senare förvalta bostäderna.


Ämnen i artikeln:

Uppsala

Detaljplanen för drygt 400 studentlägenheter i Flogstavallen, i Uppsala, har nu antagits av kommunen. Västmanlands-Dala nations studentbostadsstiftelse kommer uppföra och senare förvalta bostäderna.

Det ska byggas fyra hus som ger plats åt totalt 406 studentlägenheter. Höjden på husen kommer variera mellan sex och sju våningar. I det norra huset finns det även utrymme för kommersiella fastigheter på bottenvåningen.

– Uppsala behöver fler studentbostäder. Om du har fått ett efterlängtat antagningsbesked till ett av våra universitet ska inte dina framtidsplaner falla på att det inte går att få tag i en bostad. Bristen på bostäder för studenter riskerar att stänga ute de som inte har råd att köpa bostad från högre utbildning, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Byggnaderna måste uppföras inom fem år efter att detaljplanen vunnit laga kraft.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Uppsala

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.