Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

400 nya bostäder i Eskilstuna

Publicerad: 21 april 2016, 09:20

Bild: Kommunfastighet.

I Eskilstuna ska 400 nya bostäder byggas i det nygamla området Munktellstaden. Riksbyggen, Kommunfastighet och Reinhold Gustafsson har nu fått i uppdrag att bygga den första etappen.


Ämnen i artikeln:

EskilstunaRiksbyggenReinhold Gustafsson

I Eskilstuna ska 400 nya bostäder byggas i det nygamla området Munktellstaden. Riksbyggen, Kommunfastighet och Reinhold Gustafsson har nu fått i uppdrag att bygga den första etappen.

Efter att kommunen tog över Munktellstaden av Volvo har flera projekt tagit form, bland annat ett nytt konstmuseum, Munktell Science Park och Munktellarenan. Nu ska området alltså även bebyggas med bostäder.

Gestaltningsprogrammet är framtaget av Joilark Arkitekter.

– Bebyggelsen ska relatera till Munktellstadens särdrag och samtidigt anpassas efter nutida krav – på så vis tillförs en ny årsring till området. Denna nya årsring innehåller attraktiva och moderna bostäder, som i skala och detaljering anpassas efter dagens användning och funktion, säger de i ett pressmeddelande.

Bostäderna ska byggas längs med Eskilstunaån i kvarteret Nithammaren 8. De första bostäderna planeras vara inflyttningsklara våren 2019 och kommer att bestå av både hyres- och bostadsrätter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.