Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

400 miljoner till studentbostäder

Publicerad: 29 mars 2016, 05:23

Skiss: Utopia Arkitekter

Akademiska Hus satsar drygt 400 miljoner kronor för att i egen regi bygga och äga cirka 230 studentlägenheter vid Teknikringen på KTH Campus i Stockholm med plats för över 400 studenter.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusStudentbostäderKTH

– Universitetshuvudstaden Stockholm är en av Europas främsta kunskapsregioner. För att kunna locka fler studenter och talanger till regionens universitet och högskolor behövs fler studentbostäder. Därför gör vi denna stora satsning på KTH Campus, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus region Stockholm.

Projektet omfattar sex byggnader vid Teknikringen på KTH Campus. Fem av dessa är studentbostadshus medan den sjätte blir en mindre byggnad för administration och service.

Två av studentbostadshusen är sex respektive nio våningar höga lamellhus som placeras i parkmiljön bakom före detta Röda Korsets sjukhus. Längre norrut uppförs studentbostäder i två punkthus om sju respektive tio våningar samt ett på sex våningar. Sammanlagt uppgår bruttoarean för de sex byggnaderna till knappt 13 000 kvadratmeter.

Totalt skapas 234 lägenheter med plats för cirka 430 studenter och forskare. Produktionsstarten är planerad till sommaren 2016. Den första etappens inflyttning är i slutet av 2017 och den sista vid årsskiftet 2018/2019.

På KTH Campus finns tre detaljplaner som har vunnit laga kraft under januari 2015. Studentbostäderna vid Teknikringen som Akademiska Hus ska bygga och äga är en av dem. För de övriga två detaljplaner har Akademiska Hus upplåtit mark åt byggherrarna Einar Mattsson och Byggvesta. Totalt möjliggör de tre detaljplanerna cirka 650 nya studentbostäder och nästan 1000 boende studenter inom campus.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.