Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

38 000 bostäder om Bromma läggs ned

Publicerad: 17 mars 2016, 11:00

Foto: Jonas Borg/Swedavia.

Stockholms stad har nu lämnat ett underlag till statens utredare, Brommaförhandlaren Anders Sundström, gällande konsekvenser av ett nedläggande av Bromma flygplats.


Ämnen i artikeln:

BrommaStockholmBromma flygplats

Stockholms stad har nu lämnat ett underlag till statens utredare, Brommaförhandlaren Anders Sundström, gällande konsekvenser av ett nedläggande av Bromma flygplats. Enligt underlaget kan upp till 38 000 nya bostäder byggas om flygplatsen läggs ned.

Analysen bygger på beräkningar där stadsledningskontoret har beräknat en täthet liknande den i Annedal. 20 000 av de möjliga bostäderna skulle byggas på den nuvarande flygplatsen, men många skulle alltså även kunna byggas på områden i närheten, som i dag är störda av buller.

I underlaget ingår även en ny tunnelbana som går i en båge via Bromma flygplats och vidare västerut mot Hässelby/Vällingby.

Skulle tunnelbanan bli verklighet skulle ännu fler bostäder än de som är inräknade i underlaget bli möjliga.

En annan slutsats är att planeringsprocesserna i staden skulle bli kortare om flygplatsen lades ned, eftersom att man inte skulle behöva ta hänsyn till buller och flygradar – något som idag stoppar planer på bland annat höga hus.

Källa: Stockholms stad.

Källa: Stockholms stad.

Här kan du läsa hela underlaget.

Redaktionen

Källa: Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.