Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

377 nya bostäder för unga

Publicerad: 10 januari 2018, 11:10

Bild: Junior Living

Svenska Bostäder samarbetar med Junior Living rörande byggandet av 377 ungdomsbostäder i Råcksta samt Norra Ängby i västra Stockholm. Projektet har nu blivit godkänt av Mark-och miljödomstolen.

Ämnen i artikeln:

Junior LivingSvenska Bostäder

Svenska Bostäder samarbetar med Junior Living rörande byggandet av 377 ungdomsbostäder i Råcksta samt Norra Ängby i västra Stockholm. Projektet har nu blivit godkänt av Mark-och miljödomstolen. Byggstart är planerad under våren 2018, med inflyttning till sommaren 2019.

Boendekonceptet, titulerat ”Snabba hus”, består av kostnadseffektiva enrumslägenheter med balkong som breder ut sig på 33 kvadratmeter. Arkitekten bakom projektet är Andreas Martin-Löf.

– Att vi nu startar andra etappen av Snabba hus innebär ett rejält tillskott av bostäder till unga. Bostadsbristen är ett av Stockholms största problem idag och unga har särskilt svårt att få en bostad. Det här löser inte problemen över en natt men det är en konkret åtgärd som ger bostäder betydligt snabbare än vad som annars skulle vara möjligt, säger Pelle Björklund, VD på Svenska Bostäder.

Det här bygget är det andra samarbetet av samma slag mellan Svenska Bostäder och Junior Living. Det första projektet resulterade i 280 lägenheter i Västberga.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev