Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

34 våningar trähus

Publicerad: 5 Juni 2013, 06:56

HSB 2.0 Arkitektkontor: Berg / C.F. MøllerArchitects / Dinelljohansson

Första delen i HSBs tävling för att uppföra ett spektakulärt bostadshus i Stockholms innerstad är nu avslutad. Den utvalda platsen är Västerbroplan, angränsande till Rålambshovsparken.


Ämnen i artikeln:

HSB

Parkhus

Parkhusen: Arkitektkontor: Utopia / Rosenbergs Arkitekter

Första delen i HSBs tävling för att uppföra ett spektakulärt bostadshus i Stockholms innerstad är nu avslutad. Den utvalda platsen är Västerbroplan, angränsande till Rålambshovsparken.

Arkitektsamarbetet Berg CF Möller/Dinelljohansson har ritat ett trähöghus med 34 våningar. Till varje lägenhet finns glasveranda i en energismart dubbelskalsfasad. I gatuplan finns café och förskola, i föreningshuset marknadshall, gym, cykeldepå och odlingslotter i gemensam vinterträdgård.

Equator Stockholm/Mojang har lämnat in ett förslag bestående av helt flexibla bostäder med en centralt placerad gemensam vinterträdgård med plats för samvaro, rekreation, tvättstuga, mötesrum, arbetsplats och gästrum.

Utopia/Rosenbergs bidrag är ett hus med oregelbundna former som sänker sig ner mot parken.  Många av lägenheterna är mindre med goda möjligheter till utevistelse och stadsodling. Husets volym präglas av de terrasser som kopplas till de flesta av husets lägenheter.

Samtliga förslag är självförsörjande vad gäller energiförbrukning, skapar en torgyta tillgänglig för allmänheten ner mot parken samt skapar ett samlingscentrum för stadsdelen.

Nästa tävlingsdel gäller att rita en byggnad till tomten där Tekniska nämndhuset finns, deltävlingen kommer att pågå till i slutet på augusti. Den slutgiltiga vinnaren kommer att utses på Bostadsrättsmässan i november.

One more block

One More Block Arkitektkontor: Equator Stockholm / Mojang (Minecraft)

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande HSB

Ämnen i artikeln:

HSB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.