Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

325 nya bostäder i Göteborg

Publicerad: 28 november 2017, 10:48

Det planerade bygget vid Lagerströmsplatsen. Bild: Semrén & Månsson.

Wallenstam får två markreservationer i Göteborg. Totalt 325 bostäder ska byggas, dels vid Lagerströmsplatsen tillsammans med Balder och Tornet, och dels i Hovås.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterFastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgTornet BostadWallenstam Fastigheter

Markreservationen vid Lagerströmsplatsen gäller totalt 200 bostäder, fördelat mellan Wallenstam, Balder och Tornet. Marken ligger på gränsen mellan Gårda, Lunden och Olskroken. De tre bolagen har tidigare lämnat in en projektidé som omattar en överdäckning av E6:an och Västkustbanan för att knyta samman de tre stadsdelarna och kunna bygga fler bostäder. I dagsläget har dock inget beslut fattats i den frågan, men bolagen anser att detaljplanen ska “ta hänsyn till möjligheten för en överdäckning” i en framtida etapp.

– Vi ser fram emot att vara med och bidra till fler nya bostäder till Göteborg och ser mycket positivt på båda markreservationerna, nu hoppas vi på en smidig detaljplaneprocess för att kunna starta byggnationen inom en snar framtid, säger Marina Fritsche, regionchef väst för Wallenstam.

För markreservationen i Hovås Lyckhem, Askim äger kommunen cirka hälften av marken inom det område som eventuellt kan bli aktuellt för detaljplaneläggning och exploatering. Markreservationen här omfattar cirka 125 bostäder i flerbostadshus.

En förutsättning i båda markreservationerna är det avtal som Wallenstam har tecknat med Fastighetskontoret om att lämna ett antal lägenheter i ordinarie bostadsbestånd för kommunens arbete med att klara bostadsanskaffningen för nyanlända.

– Utöver positiva besked i markreservationerna känns det för oss både viktigt och bra att fortsatt kunna bistå i kommunens viktiga arbete med att lösa boendesituationen för nyanlända genom befintligt bostadsbestånd, vilket vi redan är igång med sedan en tid tillbaka, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.