torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

3000 nya lägenheter i Farsta

Publicerad: 15 juni 2015, 04:36

Ikano Bostad och Rikshem ska bygga 3 000 nya bostäder i Farsta. Bolagen har gemensamt förvärvat TeliaSoneras nuvarande huvudkontor, säljare är Nordisk Renting AB. Fastigheten omfattar byggnader om cirka 100 000 kvadratmeter kontorslokaler. De nya bostäderna ska utgöras av minst 1 000 hyresrätter.

Ämnen i artikeln:

FarstaIkano BostadStockholm

Ikano Bostad och Rikshem ska bygga 3 000 nya bostäder i Farsta. Bolagen har gemensamt förvärvat TeliaSoneras nuvarande huvudkontor, säljare är Nordisk Renting AB.

Fastigheten omfattar byggnader om cirka 100 000 kvadratmeter kontorslokaler. De nya bostäderna ska utgöras av minst 1 000 hyresrätter.

Televerkets förvaltningsbyggnader, som fastigheterna benämndes från början, byggdes mellan 1962-1972. Byggnaderna har belönats med Kasper Salin-priset och har ett högt kulturhistoriskt värde.

– När vi utvecklar området kommer vi självklart att ta hänsyn till de arkitektoniska och kulturella värdena och i samklang med detta skapa ett modernt bostadsområde. Som den nationella allmännyttan tänker vi ta det ansvar för söderort som vi tycker varit glömt under många år. Helst vill vi börja bygga hyresrätter direkt, området är redan exploaterat, säger Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

– Farsta har stora utvecklingsmöjligheter och vi är glada att vi kan fortsätta utveckla kvadratsmarta hem i Söderort där vi redan äger 3000 lägenheter och sedan flera år är en närvarande och socialt engagerad fastighetsägare. Det här kommer att bli ett av Stockholms större nybyggnadsprojekt. Här kan vi vara med och utveckla den moderna staden och vi ser fram mot att göra det tillsammans med Rikshem, säger Robert Jaaniste, Ikano Bostads vd.

Tillträde sker 1 juli och byggstart planeras ske under 2017-2018. TeliaSonera blir kvar i lokalerna till slutet av 2016.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Ikano Bostad och Rikshem

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev