Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

300 nya bostäder i Linköping

Publicerad: 11 december 2015, 09:48

Berga, ett miljonprogramsområde i Linköping, ska växa med 300 bostäder genom att exploatera platsen där Berga skola tidigare låg. Enligt förslaget ska bostadshusen vara upp till 12 våningar höga.


Ämnen i artikeln:

Linköping

– Vi vill stärka och lyfta Berga, ett område med goda möjligheter att bli en attraktiv del i vår snabbt växande stad. Därför är det positivt att projektet nu tar ett viktigt steg mot att förverkligas, säger Elias Aguirre (S), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Detaljplanen syftar, förutom bostadsbebyggelse, till utökad service. Inom kort fattar samhällsbyggnadsnämnden beslut om samråd för fastigheterna Lavinen 3 och Lavinen 4 där man har för avsikt att bygga både hyres- och bostadsrätter.

– Bostadsrätter är ett välkommet tillskott i Berga, särskilt eftersom denna del av Berga domineras av hyresrätter. Det behövs en blandning av upplåtelseformer och lägenhetsstorlekar, säger Elias Aguirre.

Redaktionen

Källa: Linköping kommun

Ämnen i artikeln:

Linköping

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News