lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

300 nya bostäder i Göteborg

Publicerad: 11 december 2017, 14:59

Foto: SGS Studentbostäder

SGS Studentbostäder, Robert Dicksons stiftelse och Klippans Kulturfastigheter går in i ett samarbete för ett nytt kvartersprojekt i Göteborg. I nuläget planeras 240 studentlägenheter och cirka 50 hyresrätter.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeKlippan KulturfastigheterRobert Dicksons stiftelseSGS StudentbostäderGöteborg

SGS Studentbostäder, Robert Dicksons stiftelse och Klippans Kulturfastigheter går in i ett samarbete för ett nytt kvartersprojekt i Göteborg. I nuläget planeras 240 studentlägenheter, cirka 50 hyresrätter och 6 320 kvadratmeter tillägnas till kontor, hotell, verksamhetslokaler och parkeringsplatser.

− Det är en unik plats och ett område som idag till stora delar innehåller kontor och verksamheter av olika slag. Med den utformning som vi nu föreslagit kan vi skapa ett mer levande område, säger SGS styrelseordförande Camilla Widman (S).

Det nya kvarteret blev beviljad markreservation vid Ernst Fontells plats i Göteborg. SGS Studentbostäder och Robert Dicksons stiftelse kommer även att flytta sina huvudkontor till platsen.

− Vi är väldigt glada över markreservationen. Att kunna bygga välförsedda hyresrätter till rimliga hyror i ett sådant expansivt område är glädjande, säger Derya Tumayer (MP), ordförande Robert Dicksons stiftelse.

Arkitekt för projektet är Magnus Månsson hos Semrén & Månsson.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev