lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

3 500 personer behövs i branschen inom ett år

Publicerad: 17 september 2012, 12:47

Det ackumulerade rekryteringsbehovet i fastighetsbranschen uppgår nu till 3 492 personer över de kommande tolv månaderna.

Ämnen i artikeln:

Business ArenaFasticon

Det ackumulerade rekryteringsbehovet i fastighetsbranschen uppgår nu till 3 492 personer över de kommande tolv månaderna och på ännu längre sikt räknar branschen med att behöva anställa drygt 7 000 personer.

Det framgår av konsultbolaget Fasticons kompetensbarometer för år 2012 som kommer att presenteras på Business Arena 2012 som går av stapeln nu på onsdag. Undersökningen bygger på en enkät som skickats ut till fastighetsmarknadens aktörer, såväl privata som offentliga och alltifrån renodlade fastighetsbolag till servicebolag.

Svar erhölls från bolag som representerar närmare 15 000 medarbetare av branschens sammanlagda antal medarbetare på drygt 58 000, enligt Statistiska centralbyrån. För att bedöma branschens samlade behov skalades svaren sedan upp.

Noterbart är att på kort sikt är chefer med personal- och budgetansvar den befattningskategori där rekryteringsbehovet bedöms vara störst. Inom 12 månader bedömer branschen att 566 chefer behöver rekryteras.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev