Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

286 nya bostäder i Umeå

Publicerad: 20 november 2019, 12:32

Illustration: Petter Furå.

Peab har fått i uppdrag av AB Bostaden att bygga 286 hyreslägenheter i Umeå. Kontraktsumman uppgår till 266 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Bostaden UmeåPeab

Peab har fått i uppdrag av AB Bostaden att bygga 286 hyreslägenheter i Umeå. Kontraktsumman uppgår till 266 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet kvarteret Magistern består av 286 bostäder fördelade på totalt nio huskroppar med mellan fyra till fem våningar. I ett av husen byggs även ett gruppboende med sex lägenheter och en samlingslokal.

– Det väldigt roligt att vi fått förtroendet att bygga kvarteret Magistern här i Umeå. Planeringen inför byggstart pågår för fullt med stort engagemang från platschef, arbetsledare och lagbas, säger Susanne Hallberg, regionchef Peab, i en kommentar.

Investerar i klimatsmart boende

AB Bostaden har som mål att minska energiförbrukningen och kunna erbjuda sina hyresgäster ett klimatsmart boende. Därför utrustas ett av husen i kvarteret Magistern med solceller och värmepumpsanläggning och blir ett pilothus för bolagets nya satsning. Energiprestanda för övriga projekt är lagd på 70 kWh/m2 per år.

Byggstart för kvarteret Magistern sker i januari 2020 och projektet förväntas färdigställas under 2023.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev