Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

26 års sparande för lägenhet i London

Publicerad: 21 mars 2016, 07:46

Foto: Adrian Pingstone/Wikimedia.

För att klara insatsen till att köpa en lägenhet i London behöver man spara i snitt i 26 år, upp från 15 år för bara ett årtionde sedan. Detta enligt en undersökning av JLL Residential.


Ämnen i artikeln:

LondonMipimJLL

JLL rapporterar att, för att kliva upp på bostadsstegen i London krävs dubbelt så lång tid jämfört med andra städer i Europa. Skälet till den kraftiga uppgången är den växande inkomstklyftan, uppger JLL. Medan löneökningarna i London stigit med 15 procent sedan 2005, så har snittpriset på fastigheter stigit med nästan 92 procent.
Det innebär att det i dag tar 26 år för att spara till 10 procents insats för en lägenhet med ett sovrum i centrala London, baserat på en normal sparnivå om 10 procent av inkomsten per månad.

– Det senaste årtiondet har mer och mer tryckt bort tanken på ägt boende för många individer i London. 2006 var London mer tillgängligt för köpare och i relativa termer billigare än både Paris och Rom jämfört med i dag. Den globala recessionen har utan tvekan spelat en viktig roll här, där inhemska löner inte klarat av att hålla samma tempo som bostadspriserna, kommenterar Philip Wedge-Bernal, Residential Research EMEA Analyst, JLL, i ett pressmeddelande.

Mattias Fröjd

Källa: Pressmeddelande JLL

Ämnen i artikeln:

LondonMipimJLL

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.