Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

250 nya bostäder i centrala Märsta

Publicerad: 27 oktober 2016, 11:41

Kanozi Arkitekters skiss över framtida Sätuna torg. Bild: Kanozi.

Sigtuna kommun ska ta fram en ny detaljplan för Sätuna torg i Märsta, för att skapa 250 nya lägenheter och kommersiella lokaler. Planen tas fram tillsammans med Kanozi Arkitekter och SigtunaHem.


Ämnen i artikeln:

SigtunahemSigtunaMärstaKanozi Arkitekter

Vid torget, som ligger i centrala Märsta norr om Stockholm, ska förutom de nya bostäderna få 2 000 kvadratmeter kommersiella lokaler, 150 parkeringsplatser och nya kommunikationer till pendeltågsstationen.

– Det här blir ett av de största projekt SigtunaHem har drivit, och här kommer vi att skapa en ny, central mötesplats med både hyresrätter och bostadsrätter. I bottenvåning kommer det att vara butiker, restauranger och annan service, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

– Vi vill genomföra projektet i två eller tre etapper över en längre period. En av de bärande idéerna är Diagonalen, att skapa ett attraktivt stråk som förbinder stationshuset med Södergatan, säger SigtunaHems projektledare Endre Barat.

Detaljplanerna beräknas vara klara att ställas ut på samråd under senvåren 2017 med förhoppning att de sedan ska kunna antas under vintern 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.