Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

250 bostäder för unga på Lindholmen

Publicerad: 15 februari 2017, 12:45

Bild: Riksbyggen.

Riksbyggen köper en byggrätt på Lindholmen i Göteborg, där man planerar för 250 kooperativa hyresrätter för unga. Säljare är kommunala Älvstranden Utveckling.


Ämnen i artikeln:

GöteborgÄlvstranden UtvecklingRiksbyggenLindholmenFastighetsmarknaden i VästsverigeÄlvstaden

Riksbyggen köper en byggrätt på Lindholmen i Göteborg, där man planerar för 250 kooperativa hyresrätter för unga. Säljare är kommunala Älvstranden Utveckling.

Byggrätten ligger på Lindholmskajen, en del av framtida Älvstaden – Göteborgs gigantiska stadsutvecklingsprojekt som bland annat ska innehålla 25 000 nya bostäder.

Syftet med att bygga just kooperativa hyresrätter, en relativt ovanlig boendeform, är att sänka trösklarna för unga in på bostadsmarknaden.

– Riksbyggen vill driva på utvecklingen och pröva nya former som hjälper unga personer att hitta en bostad. Vi är mycket glada över att Älvstranden Utveckling nappat på idén om att tillföra ungdomsbostäder i ett attraktivt läge och med ett nytt upplägg, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef Affärsområde Bostad, Göteborg.

Jämfört med en bostadsrätter och hyresrätter betalar den boende en insats i samband med inflyttning och därefter hyra varje månad. Insatsen får man sedan tillbaka när man flyttar. Fastigheten ägs av en kooperativ förening med de boende som medlemmar.

– Enligt Vision Älvstaden ska vi arbeta för att skapa en stad för alla. Genom att möjliggöra den kooperativa hyresformen kan vi bidra till att skapa ett varierat utbud av bostäder med olika upplåtelseform och storlek. Lindholmshamnen blir på så sätt en testarena för en intressant och relativt oprövad boendeform, säger Mattias Jonsson (S), styrelseordförande i Älvstranden Utveckling.

De som kommer att kunna söka lägenheter måste vara mellan 18 och 30 år.

Bygget beräknas starta 2019 och inflyttningen är planerad till 2021.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.