Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

200 nya bostäder vid Pampas Marina

Publicerad: 11 maj 2016, 04:49

Pampas Marina. Källa: Wikipedia.

HSB Bostad har förvärvat fastigheten Huvudsta 4:28 av Pampas Fastighets AB. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Pampas Marina i Solna.


Ämnen i artikeln:

HSBSolna

HSB planerar att bygga 200 lägenheter vid Ulvsundasjön och Karlbergskanalens inlopp.

Den befintliga restaurangen, båthamnen, kajen och promenadstråket vid Pampas Marina kommer att bevaras, men rustas upp i samverkan med Pampas Marina. Varvsverksamheten kommer att omlokaliseras innan inflyttningen i de nya bostäderna påbörjas. Området kring Marinan knyts ihop med Ekelundsområdet där HSB planerar för ett helt nytt bostadsområde. Totalt planerar HSB för 1400 nya lägenheter i området.

– Förhoppningen är att vi i samverkan med Solna Stad ska kunna arbeta fram en detaljplan som möjliggör en säljstart 2019. Platsen är mycket attraktiv för HSBs medlemmar och utvecklingen av nya bostäder i kombination med upprustningen av Marinans område kommer att innebära ett lyft för området. Vi är i startfasen av att utveckla Pampas och Ekelund till ett riktigt fint bostadsområde, säger Stig Ahlén, vice vd/affärsutvecklingschef HSB Bostad.

HSB Bostad har tillträtt fastigheten.

Ämnen i artikeln:

HSBSolna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.