Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

200 nya bostäder i Linköping

Publicerad: 3 december 2015, 09:07

Efter att under våren ha beslutat om en ny översiktsplan för Ljungsbro och Berg i Linköping, förväntas samhällsbyggnadsnämnden att besluta om detaljplaner för över 200 bostäder i Ljungsbro.


Ämnen i artikeln:

Linköping

– Vår kommun behöver fler bostäder och det här är ett steg för att bygga bort bostadsbristen, säger Elias Aguirre, kommunalråd (S) med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

Den nya översiktsplanen för Ljungsbro-Berg ger utrymme för 750 nya bostäder. På sikt ska området växa med totalt 1 500 nya bostäder.

Nu planeras alltså för över 200 bostäder i tre detaljplaner, som förväntas få startbesked av samhällsbyggnadsnämnden den 16 december.

En av detaljplanerna (del av Kungsbro 1:759 och Björkö 3:31) omfattar ett område alldeles norr om Motala ström, söder om Hällestadsvägen. Detaljplanen innefattar drygt 100 bostäder med både småhus och flerbostadshus.

En andra detaljplan (Stora Sjögestad 20:2) omfattar ett område väster om Hanorpsvägen och handlar om minst 72 radhuslägenheter och 16 villor.

En tredje detaljplan (Björkö 3:11) handlar om rad- eller parhus längs med Björkdalsgatan som skulle kunna bli 30 till antalet.

Redaktionen

Källa: Linköping kommun

Ämnen i artikeln:

Linköping

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News