fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

2 600 bostäder i nya Sjöstadshöjden

Publicerad: 4 mars 2016, 11:29

Projektområdet idag. Bild: Stockholms stad.

De södra delarna av Stockholm har de senaste åren varit föremål för flera stora stadsutvecklingsprojekt. Hammarbysjöstad och Söderstaden får nu sällskap av projekt “Sjöstadshöjden”, med upp till 2 600 nya bostäder.

Ämnen i artikeln:

SjöstadshöjdenStockholm

De södra delarna av Stockholm har de senaste åren varit föremål för flera stora stadsutvecklingsprojekt. Hammarbysjöstad och Söderstaden får nu sällskap av projekt “Sjöstadshöjden”, där upp till 2 600 bostäder kan byggas.

Vid exploateringsnämndens nästa möte den 10 mars kommer man att ge exploateringskontoret i uppdrag att utreda förutsättningarna för hur området kan utvecklas.

Enligt ett program, som tagits fram av stadsbyggnadskontoret sedan 2013, förslås mellan 2 100 och 2 600 nya bostäder i stadsdelarna Hammarbyhöjden och Björkhagen. I den framtida bebyggelsen tas framför allt tre områden i anspråk: en framtida överdäckning av Hammarbyvägen, en del av Hammarbyskogen och en del på Nytorps Gärde.

Programområdet. Bild: Stockholms stad.

Programområdet. Bild: Stockholms stad.

Kontoret bedömer att det kommer att ta ett år innan man tagit fram underlag för ett inriktningsbeslut. I uppdraget ska fokus ligga på följande frågor:

- Kopplingen mellan Hammarbyhöjden och Hammarby Sjöstad
- Utveckling av Nytorps Gärde som en “grön målpunkt” i söderort
- Stadsdelarnas förtätningspotential och utvecklingsbehov
- Kopplingen till Söderstaden

Men de söderortsbor som oroar sig för att behöva väckas av byggarbeten inom kort kan lugna sig. Enligt en preliminär tidsplan kommer bostadsbyggandet att påbörjas först 2024.

Maria Nordlander

Källa: Exploateringsnämndens handlingar

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev