Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

2 100 nya bostäder i Sickla

Publicerad: 26 oktober 2016, 06:37

Visionsbild: Nacka kommun.

Stadsdelen Sickla utanför Stockholm har de senaste åren genomgått stora förändringar. I ett nytt planprogram vill Nacka kommun nu bygga ytterligare 2 100 nya bostäder – i takt med att tunnelbanan byggs ut.


Ämnen i artikeln:

NackaSickla

Stadsdelen Sickla utanför Stockholm har de senaste åren genomgått stora förändringar, från industri till stadsmiljö. I ett nytt planprogram vill Nacka kommun nu bygga ytterligare 2 100 nya bostäder – i takt med att tunnelbanan byggs ut.

– Programmet visar hur området kan se ut år 2030 med 2100 nya bostäder, skolor, parker och lekplatser. Dagens vägar byggs om till gator med plats för planteringar, cyklar, gående och uteserveringar. Tunnelbaneentréer finns i Sickla köpkvarter och vid Värmdövägen/Alphyddevägen, säger Jenny Nagenius, projektledare i Nacka kommun.

I programmet ingår också en upphöjning av Saltsjöbanan, som kommer att gå på en bro längs Sickla köpkvarter. Därmed tas en barriär bort, som möjliggör mer utrymme för kontor, butiker och en mer levande stadsdel.

Fakta “Sickla Plania”:
2100 nya bostäder
18 000 kvm handel/kontor
28 avdelningar förskola
Utökade skolverksamheter
Nya torg och parker

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

NackaSickla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.