Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

2 000 nya bostäder i Kista

Publicerad: 11 maj 2015, 04:51

En ny stadsdel planeras i norra Kista. Det är Skanska och Areim tillsammans med IBM och Stockholms stad som utvecklar området Kistadal.


Ämnen i artikeln:

AreimKistaSkanskaStockholms stad

En ny stadsdel planeras i norra Kista. Det är Skanska och Areim tillsammans med IBM och Stockholms stad som utvecklar området Kistadal. Man planerar för 2 000 nya bostäder, 1 100 bostadsrätter och 620 hyresrätter. Dessutom ska IBMs K-märkta huvudkontor bli till 350 nya studentlägenheter.

– Som ett av de första företagen som etablerade sig här är vi stolta över att kunna vara med i den fortsatta utvecklingen av Kista. Det är också fint att se hur den unika kontorsbyggnaden får spela en fortsatt viktig roll i det framtida området, säger Johan Rittner, VD IBM Svenska AB.

Stockholms stad fattar inom kort beslut om markanvisning för området.

– Kista är idag ledande internationellt inom teknologi och ett tillväxtnav för hela landet, den positionen ska vi behålla. En del av detta är att bygga mer bostäder och utveckla Kista som en attraktiv, hållbar stadsdel, säger Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholm.

Byggstart planeras till någon gång årsskiftet 2016/17, med en total byggtid på åtta år.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Socialdemokraterna och Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News