Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

2 000 lägenheter i “Kallebäcks Terrasser”

Publicerad: 22 februari 2016, 07:25

Bild: Wallenstam.

Wallenstam påbörjar nu rivningen av den gamla Arlafabriken i Kallebäck, Göteborg. Rivningen ska ge plats åt cirka 2 000 nya bostäder, 20 000 kvadratmeter lokaler och två förskolor.

Ämnen i artikeln:

Nyréns ArkitektkontorWallenstam FastigheterGöteborg

Det nya området, “Kallebäcks Terrasser”, är en del av Göteborgs Jubileumssatsning, där 7 000 extra bostäder ska står klara vid stadens 400-års jubileum 2021. Till dess ska cirka 800 av de nya lägenheterna stå klara.

Kallebäcks Terrasser har fått sitt namn utifrån de nivåskillnader och naturliga terrasser som bebyggelse och naturen i sig bidrar till. I de parallella uppdrag som har genomförts presenterade Nyréns arkitektkontor det vinnande förslaget till strukturplan för området.

– Nu pågår ett intensivt detaljplanarbete för området. Vår förhoppning är att börja bygga så snart det är möjligt och vara igång med produktionen i slutet av 2017. Det är ett stort område som vi kommer att utveckla etappvis. Målet är att cirka 800 lägenheter i området ska stå klara till år 2021, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

Wallenstam köpte fastigheten av Arla Foods 2013. I slutet av 2014 avvecklades produktionen på platsen. Sedan dess har en rad utredningar pågått för att möjliggöra genomförandet – som nu tar vid i och med att rivningsarbetet startar.

Redaktionen

Källa: Wallenstam

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev