Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

189 nya bostäder i Huddinge

Publicerad: 15 oktober 2018, 12:04

Solhagaparken 3D Nord. Fotograf: 3D Nord

NCC går in i ett samverkansavtal med SHH Bostad avseende uppförandet av nya bostäder i Huddinge. Uppdraget omfattar totalt 189 lägenheter som fördelas på bostadsrätter och lägenheter för ett äldreboende.


Ämnen i artikeln:

SHH BostadNCCHuddinge

Projektet består av två flerbostadshus och ett parkeringshus med runt 60 platser. Det kommer byggas totalt 110 bostadsrätter.

– Det är redan ett stort intresse som visats för den första etappen Brf. Solhagaparken. Som bostadsutvecklare är det viktigt att säkerställa en attraktiv och fungerade helhet inom de områden där vi utvecklar våra bostäder och vi har goda erfarenheter av denna form av samverkan med NCC, säger Fredrik Johansson, projektutvecklingschef på SHH Bostad.

– Genom att vara med i tidigt skede och utforma projektet i nära samarbete kan vi säkerställa bra och hållbara bostäder till lägre produktionskostnader, säger Annika Grönberg, avdelningschef på NCC Building.

Äldreboendet utvecklas av SHH Bostad, Balder Storstad och NREP och omfattar totalt 6000 kvadratmeter BTA, fördelat på 79 lägenheter. Verksamheten kommer drivas av Attendo som tecknat ett 20-årigt hyresavtal.

– Vi är oerhört glada att vi snart sätter spaden i marken för ett nytt äldreboende i Huddinge. Tillsammans med våra samarbetspartners kommer Attendo påbörja arbetet med att utveckla och modernisera äldreomsorgen i kommunen, säger Urban Thorén, affärsutvecklingschef Attendo.

Byggstart beräknas till våren 2019.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SHH BostadNCCHuddinge

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.