Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

172 nya bostäder i Tensta

Publicerad: 9 Maj 2018, 05:30

Bild: NCC

På uppdrag av Svenska Bostäder ska NCC uppföra 172 nya hyreslägenheter i Tensta, i Stockholm. Ordern är värd runt 250 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NCCSvenska BostäderTensta

– Det här är en del av Stockholms stads initiativ att påbörja upp till 5 000 lägenheter i Stockholm fram till år 2020 och jag är jätteglad över att just Tensta och det nya kvarteret Ledinge blir det första projektet vi genomför tillsammans med NCC med det nya bostadskonceptet Stockholmshusen, säger Jörgen Holmqvist, fastighetsutvecklingschef på Svenska Bostäder.

Lägenheterna fördelas på sju punkthus med en gemensam gård mellan fastigheterna. Byggstart är planerat till juni 2018 med inflyttning beräknad till 2021.

– Genom att NCC har fått vara med i tidigt skede kan vi säkerställa bra och hållbara bostäder till lägre produktionskostnader. I närområdet samarbetar vi idag med Stockholmshem och Familjebostäder kring bostadsrenoveringar och ett nytt polishus, nu ser vi fram emot att få vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av staden, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

NCCSvenska BostäderTensta

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.