Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

152 nya studentbostäder på Kungsholmen

Publicerad: 9 mars 2021, 13:34

Foto: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB

Stockholmshem ska bygga 152 nya student- och ungdomslägenheter i Stadshagen på Kungsholmen. Inflyttning är planerad till 2022/2023.


Bostäderna byggs på Sankt Göransgatan, mellan Fridhemsplan och Hornsberg i Stockholm. Utöver nybyggnationen kommer även befintliga lägenheter rustas upp och utöka antalet student- och ungdomsbostäder i området till totalt 229. 

De nya lägenheterna fördelas på två nya byggnader och en påbyggnad på ett befintligt lägre hus. Dessutom tillkommer cirka 260 cykelparkeringsplatser i området och solceller ska installeras på taken. 

– Det är fantastiskt glädjande att äntligen kunna bygga för unga, både studenter och andra, i ett så centralt läge. Stockholmshem visar i detta projekt också att vi fortsätter att bygga klimatsmart med solceller och massor av cykelplatser, säger Björn Ljung (L) ordförande i Stockholmshem, i ett pressmeddelande.

Projektet är en del av Stockholms stads satsning på att bygga 140 000 nya bostäder till 2040. Stadshagen utvecklas med närmare 1800 bostäder, en ny grundskola, fem nya förskolor samt fotbollsplaner och en tennishall under mark.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News