Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

140 nya bostäder i Järfälla

Publicerad: 4 februari 2019, 08:51

Bild: LINK arkitektur/Tegmark

Nyhem Projektutveckling har, tillsammans med LINK arkitektur, vunnit en markanvisningstävling i Järfälla kommun, i Stockholm. Det vinnande förslaget omfattar byggnation av runt 140 bostadsrätter på Söderhöjden i Jakobsberg.


Ämnen i artikeln:

JärfällaLINK Arkitektur

Projektet är en del i detaljplaneområdet Tallbohov, där Järfälla kommun har tecknat avtal med flertalet aktörer för uppförande av bostäder. Sedan tidigare har kommunen tecknat avtal med Tornet Bostadsproduktion för byggnationen av cirka 270 lägenheter i kvarterets norra del. I den södra delen planeras tillkomsten av totalt cirka 250 lägenheter, där majoriteten blir bostadsrätter.

– Nyhem ser mycket positivt på att utveckla ett kompletterande utbud av bostadsrätter på Söderhöjden. Vår vision är att fler ska kunna bo bättre och vi är mycket glada att kunna förverkliga detta i Järfälla, säger Robert Vangstad, vd på Nyhem Projektutveckling

Beslut om markanvisning till Nyhem Projektutveckling togs av kommunstyrelsen den 28 januari.

– Vi ser detta som ett steg i rätt riktning, nya bostadsrätter kommer att blanda upp bebyggelsen på Söderhöjden och bidra till ett mer hållbart område. Nästa steg för politiken blir nu att samla sig kring en blocköverskridande plan för hur vi ska fortsätta utveckla området, säger Nikoletta Jozsa (L), kommunalråd.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

JärfällaLINK Arkitektur

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.